Schrijf je in en sla een bal voor het goede doel: Mannen voor Mannen.

Dresscodes
black tie

Tenue de Ville is een dresscode waarbij voornamelijk een pak gedragen wordt. Meestal gaat het om een donkere variant, met een bijpassende rustige stropdas, een lichtgekleurd effen overhemd en nette leren schoenen.


tenue de ville

Dresscode Tenue de Ville

De van oudsher Franse dresscode staat simpel gezegd voor ‘stadskledij’. Vroeger droeg men naar de stad een donkerblauw, donkergrijs of zwart pak met een bijpassende das. Deze stadskleding straalde rust uit. De dresscode vind je vaak terug op uitnodigingen van bijvoorbeeld bruiloften, openingen of recepties.

Tegenwoordig draagt men meer casual kleding in het dagelijks leven en wordt tenue de ville veelal gedragen voor speciale gelegenheden. Een houvast hierbij is vaak: hoe formeler het evenement is, des te donkerder het pak is wat gedragen wordt. De aandacht moet altijd gaan naar de gastvrouw of-heer. Houd het dus subtiel en gebruik rustige kleuren in je outfit!

Bekijk alle dresscodes
cocktail

Zo kan jij de tenue de ville dresscode aan

Tips & Inspiratie

  • Materiaalkeuze en een subtiele print maakt je pak in deze dresscode interessant. Ga bijvoorbeeld voor een mix van wol en linnen of een subtiele ruit.

  • Een gestreept overhemd kan ook een stijlvol effect geven in je tenue de ville look. Zorg er wel voor dat de kleur niet teveel afwijkt van de kleur van je pak.

  • Wil je wat meer opvallen? Je stropdas mag een klein motiefje hebben, maar let op dat deze niet teveel afsteekt tegen de rest van je pak.

Shop jouw outfit hier!
Tenue de Ville dresscode

Tenue de Ville voor heren

Do's & Don'ts

  • Er wordt in deze dresscode een pak verwacht, maar uiteraard kan je ook een net colbert in combinatie met een chino dragen.

  • De stropdas is verplicht bij formele events met deze dresscode. Is je gelegenheid wat minder formeel? Dan kan je jouw das altijd later nog afdoen.

  • Kies voor klassieke leren schoenen, zoals een nette brogue. Wil je iets moderner gekleed? Dan kan je ook voor een suède monk gespschoen gaan.

  • De schoenen en de riem zijn altijd op elkaar afgestemd.

Shop jouw outfit hier!