Mode
Zo draag je het colbert op je jeans

Zo draag je het colbert op je jeans

Op zoek naar een nette look, maar is een pak echt te overdreven? Dan match je een colbert ook gewoon heel goed op je favoriete jeans. Of je nu een sollicitatie hebt, proost met je collega’s of uit eten gaat met je date. Voor elke bijzondere gelegenheid is er een ‘colbert op spijkerbroek’ combinatie. Hoe formeler de gelegenheid, hoe netter je deze combinatie draagt.

Zo draag je het colbert op je jeans

1. Comfortabele, semi-nette outfit

Voor een fijne casual look, ga je voor een niet te formeel colbert. Dit maakt het in je outfit niet te groot. Kies voor een comfortabel jasje met stretch – liefst in een mooie kleur of met een print. Draag hier een basic wit of zwart T-shirt onder en maak af met een toffe jeans en stoere sneakers. In deze combinatie mag een comfy jeans met subtiele wassingen zeker!


Tips voor het perfecte jasje? Hier let je op bij het kopen van een colbert!


2. Tikje formeler: zonder stropdas

Wel netjes, maar geen zin in een stropdas? Met een effen pullover maak jij van jouw outfit in één klap een stijlvol geheel. Daarbij is een trui over je overhemd ook nog eens een heerlijk warme combinatie om te dragen onder je colbert. Maak je look he-le-maal af door een pochet in de kleur van je pullover toe te voegen.

Heb jij het al snel warm of is de pullover niet jouw ding? Dan kan je ook prima een overhemd zonder stropdas onder je colbert dragen. Laat de bovenste knoopjes open voor een nonchalante look en combineer met de opvallende Denham Bolt. Casual als een jeans, maar heeft wat weg van de nettere chino door de paspel(steek)zakken.

3. Cool met een col

In de winter is extra warmte natuurlijk heerlijk. Ben je niet zo van de overhemden? Overweeg dan om een coltrui onder je colbert te dragen. Ga voor een kleur uit de print van je jasje. Kan je aan! Combineer deze look met een goede donkerbruine boot, zoals een Chelsea boot of casual veterschoenen.

4. Helemaal 'het heertje'

Formeel zonder het pak? Dan draag je een overhemd onder je colbert en kies je voor een slim fit model jeans zonder wassingen. Maak je outfit af met een stropdas en geklede schoenen – of kies in de zomermaanden voor toffe instappers