Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2017/09/gilet-klein-1.jpg

Hoe draag je een gilet?

Onthoud de onderstaande tips en zie er piekfijn uit!

Een gilet is een kledingstuk dat de meeste mannen niet dagelijks dragen. Meestal draag je een gilet over een overhemd en onder een colbert. Maar ook zonder colbert kun je er nog steeds stijlvol uitzien. Wat zijn nou precies de do’s en don’ts van dit smalle kledingstuk? Daar vertellen we je hier meer over, zodat je er altijd piekfijn uitziet wanneer je een gilet draagt.

Hoe hoort een gilet te zitten?
Het is belangrijk dat het gilet dicht op het lichaam zit. Een op maat gesneden gilet zit dicht op het lichaam, zonder dat het strak aanvoelt. Verder moet hij lang genoeg zijn dat het de hele tailleband van de broek bedekt. Let hier goed op, want tussen de broek en het gilet mag je geen stof van je shirt zien.

De kraag
Het is cruciaal dat de achterkant van het gilet en de kraag van je overhemd goed aansluiten op elkaar. Voorkom dat er te veel ruimte tussen zit, anders kan hij verschuiven en dat is iets wat je echt niet wilt!

De knopen
De meeste gilets hebben vijf knopen, soms zie je ze ook met zeven. Het is de bedoeling dat je de laatste knoop openhoudt, zodat je voldoende ruimte rond de heupen hebt. Dit zorgt ervoor dat je veel makkelijker kunt bewegen en zitten. Zorg dus altijd dat je het laatste knoopje openhoudt, dit is een ongeschreven regel!

Matching
Houd er rekening mee dat je gilet afgestemd is op je vlinderdas of stropdas wanneer je die draagt. Heb je een opvallend pak? Kies dan voor een neutrale kleur. Heb je een pak met een neutrale kleur? Dan kun kiezen voor een wat meer opvallendere kleur, of een print. Pas dan wel op dat je vlinderdas of stropdas niet te veel aanwezig is!

Meer handige tips en inspiratie opdoen? Bekijk dan deze blog die gaat over het juist dragen van een blazer, colbert of kostuum.

Deel dit bericht:

Geef een reactie