Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/04/witte-sneakers-blog-bestand.jpg

Hoe krijg je witte sneakers weer wit?

Lees hier de schoonmaaktips!

Witte sneakers, de meest gedragen sneakers van dit moment. Ze zijn makkelijk te combineren en geven een zomers en fris tintje aan je outfit. Maar eerlijk is eerlijk, naast al deze voordelen wordt de witte sneaker helaas redelijk snel vies. 

Wees gerust, het schoonmaken van je witte sneakers is gemakkelijk en met deze vijf trucs is het geen onmogelijke opgave meer om ze wit te houden.

Materiaal

Er bestaan verschillende soorten witte sneakers in diverse vormen en materialen. Voor het schoonmaken van je witte schoenen is het van belang dat je weet van welk materiaal jouw witte sneakers zijn gemaakt. Sommige stoffen moeten namelijk op een andere manier behandeld worden. Wij geven je tips om ervoor te zorgen dat jouw witte sneakers weer blinkend wit worden.

Tip 1: Voorbereiding

Voorkomen is beter dan genezen! Net nieuwe witte sneakers gekocht? Dan kun je deze het beste gelijk insprayen met een speciale schoenenspray. Zorg er ook voor dat je dit regelmatig herhaalt, hierdoor kan de eventuele vlek gemakkelijk worden verwijderd. De vlek bevindt zich namelijk op het beschermlaagje en niet op de schoen zelf.

Tip 2: De vetertruc

Het eerste wat vies wordt, zijn de veters en deze geven ook gelijk een extra vies uiterlijk. Het is eigenlijk heel simpel om je sneakers weer snel een witte look te geven. Je kunt namelijk gemakkelijk de veters vervangen of schoonmaken. Om ze schoon te maken kun je de veters in de wasmachine doen of zelfs gewoon schoonmaken met een beetje groene zeep.

Tip 3: Tandpasta

Zijn je witte sneakers gemaakt van leer? Let dan op met water, dit materiaal mag namelijk niet te nat worden. Een goed alternatief om je leren sneakers schoon te maken, zonder te veel water, is door middel van tandpasta. Ja het staat er echt, tandpasta. Zorg ervoor dat je de witte sneaker insmeert met een tandpasta zonder gel. Laat dit ongeveer tien minuten intrekken en verwijder het met een vochtige doek. Deze truc is ook goed bruikbaar voor vergeelde zolen. Hierna zijn je sneakers weer helemaal wit!

Tip 4: Suède borstel

Suède sneakers zijn moeilijk schoon te maken en worden extra snel vies. Bij dit materiaal trekken de vlekken in de stof. Vandaar dat de voorbereiding bij dit materiaal extra van belang is.

Op dit materiaal zijn vlekken gemakkelijk te verwijderen met de speciale suède borstel of spons. Borstel zachtjes met de rubberen of sponzige kant om standaard vlekken te verwijderen. Ook moet je bij dit materiaal oppassen met water. Dit kan namelijk vlekken geven en kringen veroorzaken. Heb je dit al? Ga dan met een vochtige doek over de gehele sneaker heen en de kringen zijn verdwenen!

Tip 5: Baking soda

Baking soda is ideaal om witte canvas sneakers weer schoon te krijgen.  Normaal gesproken wordt baking soda gebruikt om deeg of beslag te laten rijzen, maar dit keer gebruiken we het voor schoenen. Mix de baking soda met wat water en borstel dit in op de sneaker. Laat dit even intrekken en was het vervolgens uit. We adviseren de sneaker met de hand te wassen en niet in de wasmachine te doen. Door de wasmachine kan het rubber namelijk verkleuren of loslaten.

 

Wil je je leren sneakers nog extra laten glimmen? Lees dan verder op de blog hoe je leren schoenen oppoetst!

Deel dit bericht: