Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/07/pretparken-klein.jpg

De gaafste pretparken van de wereld

Ideaal om naar toe te gaan in de zomervakantie!

Heb je deze zomer nog geen plannen? Ga een keer naar een pretpark! Wij vertellen je meer over de gaafste parken van de wereld.  

Het eerste pretpark in ons rijtje is in Nederland en kun je dus zo naar toe met de auto. Ideaal! De tweede is iets verder weg dus maak er dan een leuk weekendje weg van. En het laatste park is niet te bereiken met de auto maar dan heb je ook meteen een goed excuus om een hele vakantie te boeken naar dit prachtige land. Lees snel verder!

Walibi Holland

Walibi Holland is een van de grootste pretparken in Nederland. Het park is gericht op alle leeftijden. Er is een uiteenlopend assortiment aan attracties. Het pretpark is opgedeeld in 9 zones met verschillende thema’s waar de attracties ook op aangepast zijn.

Voor de bezoekers die graag de spanning opzoeken zijn de achtbanen Goliath, Xpress en de El Condor een perfecte match! Er zijn ook een aantal attracties die je als gezin kan bezoeken, namelijk: de Hudson Bay en Merlin’s Castle. Walibi Holland heeft naast attracties ook nog leuke festivals en gave events door het jaar heen.

Europa Park

Europa Park is het grootste attractiepark van Duitsland en ook het één na beste bezochte pretpark van Europa. Het is zelfs uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld! Het Europa Park is een attractiepark waarbij er 15 Europese landen in het klein zijn nagebouwd. Er zijn zo’n 100 attracties!  Het is iets verder rijden, dus maak er een weekendje weg van.

Europapark beschikt over één van de hoogste en snelste achtbanen van Europa. In de Silver Star geniet je heel kort van het uitzicht op 73 meter hoogte. Als je van spanning houdt zit je hier op het juiste adres. Nederland komt natuurlijk ook aan bod. Hier waan je je even helemaal in de Nederlandse sferen met windmolens, kaas en Delfts Blauw. Kortom: een geweldig park voor het hele gezin!

Magic Kingdom

Het Magic Kingdom is het meest bezochte en spraakmakende pretpark van de wereld. Vandaar dat deze in ons rijtje staat! In 2015 werd het attractiepark door meer dan 20,5 miljoen gasten bezocht. Het park is het magische koninkrijk van Wald Disney World en ligt in het zonnige Florida. Meteen een reden om hier op vakantie te gaan!

Het pretpark is opgedeeld in zes themagebieden waar allemaal andere attracties, winkels en shows zitten. Bijvoorbeeld het Adventureland, dit thema is voortgekomen uit de romantiek uit het Victoriaanse tijdperk en hier kan je naar de Pirates of the Caribbean attractie.

Wil je last minute nog een vakantie boeken? Hier lees je waar je op moet letten!

Deel dit bericht:

Geef een reactie