Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/05/horloge-blog.jpg

Horloges: zo draag je ze!

De vuistregels van het dragen van een herenhorloge.

Veruit het bekendste en meest spraakmakende accessoire van de man is zonder twijfel het horloge. Het herenhorloge straalt namelijk klasse, punctualiteit en verzorging uit, iets waar wij mannen graag mee worden geconfronteerd. Maar hoe draag je een horloge voor heren nu precies? Je leest het hier!

Elke man heeft een favoriete stijl of outfit waar hij zich goed in voelt. Óók het horloge hoort daarbij. Met verschillende kleuren, maten, materialen, afwerkingen, kwaliteiten en merken zijn herenhorloges het mannenaccessoire dat er écht toe doet. Ontdek hier hoe je het beste een mannenhorloge combineert bij jouw ideale outfit!

Een diver, een pilot of toch een dress watch?

Eigenlijk bepaalt je dagplanning welk type horloge jij deze dag moet dragen. Afhankelijk van de gelegenheid kies je een horloge dat past bij de setting. Staat er een formele afspraak op de planning? Kies dan voor een net horloge: de dress watch. Dit horloge combineert perfect bij je pak en is slank, simplistisch en onopvallend. Zo presenteer jij je op je best! Draag je toch liever een duikhorloge tijdens een formele gelegenheid? Dan raden wij een leren bandje aan, toch formeel genoeg voor je afspraak!

De twee andere herenhorloges, de diver en de pilot, kunnen in principe bij iedere andere gelegenheid gedragen worden. Deze horloges zijn perfect voor momenten van ontspanning en casual zomeravonden. Draag je horloge en wees stoer en zelfverzekerd!

Mix & Match

Herenhorloges zijn goed te combineren met kleuren. Essentieel hierbij zijn je riem en je schoenen. Heeft je horloge een leren bandje? Draag dan schoenen en een riem van dezelfde kleur. Als je dit doet, zien mensen dat je aandacht besteedt aan je persoonlijke verzorging en laat je zien dat jouw stijl perfect is. Draag dus bij bruine schoenen en een bruine riem een bruin bandje van je horloge. Het zijn de details die het doen!

De perfecte fit

Deze regel is veruit de eenvoudigste. Toch wordt de fout nog regelmatig gemaakt: het herenhorloge wordt te losjes gedragen. Mannen: we dragen toch ook geen schoenen van vijf maten te groot? Het horloge staat pas écht mooi als hij perfect om de pols zit; niet te los, niet te strak. Stel je horloge nauwkeurig af op je pols en wees een echte heer!

Blijf bij jezelf

De allerlaatste vuistregel: blijf bij jezelf! Er zijn ontzettend veel merken mannenhorloges, maar het gaat erom dat jij je er goed bij voelt. Houd je dus van casual merken en ben je een gezelligheidsmens? Kies dan vooral een horloge dat iets informeler is qua uitstraling. Voel jij je juist helemaal thuis in de zakenwereld? Draag dan een mooie dress watch. Kortom, mannen: wees één met je horloge en draag hem met trots en plezier!

 

Heb je een mooi horloge uitgekozen? Lees hier hoe je het horloge kunt onderhouden!  

Deel dit bericht: