Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/06/paj.jpg

Dit zijn de regels van het dragen van een colbert Welke knopen van je colbert houd je open en welke doe je dicht?

Mannen, het colbert is misschien wel het mooiste kledingstuk van onze garderobe. Het colbert is hét item voor mannen met een uitstraling van formaat! Toch kun je niet elke colbert dragen op dezelfde manier. Wat zijn nu precies de échte etiketten bij het dragen van een herencolbert?

Colberts voor mannen zijn er in veel twee soorten: het single-breasted colbert en het double-breasted colbert. Soms met één knoop, soms met meerdere. Wil jij jouw colbert altijd op de juiste manier dragen en zorgen voor een chique en modieuze uitstraling? Wij vertellen je welke knopen je juist wél en juist niet dichtdoet tijdens het dragen van jóuw favoriete colbert!

Het single-breasted colbert

Het single-breasted colbert is een jasje dat slechts één verticale rij knopen kent. De colberts hebben meestal twee knopen, maar één of drie kan ook. De regels luiden als volgt.

Draag je een single-breasted colbert met één knoop? Dan draag je jouw colbert altijd gesloten. Tijdens het zitten mag je het colbert open dragen, maar zodra je opstaat, knoop je het chique jasje zo snel mogelijk weer dicht!

Is jouw single-breasted colbert 2-knoops? Mannen, sluit nóóit je onderste knoop! De bovenste knoop houd je gesloten, zeker tijdens het geven van presentaties. Dit straalt klasse uit en geeft je een verzorgde stijl. Ga je zitten? Dan kun je het colbert voor heren natuurlijk openen voor extra comfort.

Als laatste de regels van het dragen van een 3-knoopscolbert. De bovenste knoop kun je dragen op de manier hoe jij het graag wilt. Hier is het sluiten van je colbert dus optioneel. De middelste knoop houd je altijd gesloten. De onderste? Wederom openhouden, mannen! De regels tijdens het zitten zijn niet anders dan bij de andere single-breasted colberts: open je colbert gerust en voorkom een knellend gevoel.

Het double breasted colbert

Dan het double-breasted colbert: het klassieke jasje dat twee verticale rijen knopen kent. Er is eigenlijk slechts één regel bij het dragen van dit colbert. Je zorgt namelijk dat je altijd alle knopen gesloten houdt, zélfs als je zit. Het double-breasted colbert is door de klassieke stijl namelijk een kledingstuk dat de traditie van vroeger in stand houdt: degelijk, net én formeel. De enige uitzondering? Je kunt het herencolbert openen tijdens het dineren voor extra comfort.

De knopen van het double-breasted colbert zijn van belang voor de uitstraling van het jasje. De twee decoratieknopen rond de borstspieren kunnen het herencolbert namelijk maken of kraken. Bij een double-breasted colbert moeten de knopen zorgen een Y-vorm. Is dit een V-vorm? Dan is jouw colbert nodig toe aan vervanging!

We verkopen sinds kort ook riemen van La Boucle. Ontdek hier het verhaal van La Boucle herenriemen!

Deel dit bericht: