Mode
Wintercheck: Heb jij de juiste warme winterjas

Wintercheck:

Heb jij de juiste warme winterjas?

Voor je het weet wordt het ijzig koud en snak je naar een warme voering, winddichte stof en waterwerende jas. Mannen, geen vrees. Wij nemen dé winterjassen voor dit seizoen met je door. Ga jij voor praktisch, stijlvol modern of een combinatie van allemaal? Met jouw nieuwe winterjas kan jij het vriespunt aan!

Wintercheck: Heb jij de juiste warme winterjas

1. Nette winterse manteljassen

De ideale jas voor de zakenman? Dat is natuurlijk die jas die langer is dan het jasje van je pak. Een nette, warme jas voor over je zakelijke outfit is natuurlijk de manteljas. De klassieke jassen zijn vaak van wol of een wol-mix en draag je dan ook niet door weer en wind, maar wanneer je denkt maar kort buiten te zijn. Ideaal voor de man die vooral voor warmte en stijl gaat.


Hoe draag je een jas over je pak? Wij vertellen het je!


2. Trendy, praktisch en het liefst lang(er)

Loop jij warm voor praktische jassen tegen kou en nattigheid? Een parka of lange winterjas is dan iets voor jou! De capuchon zorgt ervoor dat je droog blijft en de voering houdt je lekker warm. Daarnaast zijn de materialen van de meeste van deze jassen waterafstotend en windwerend.

3. Gewatteerde winterjassen: Warm en vederlicht

Een gewatteerde jas bevat vaak een dikke, donzen voering die je lekker warm houdt, maar niet te zwaar aanvoelt. Deze jas is populair door de sportieve uitstraling en vele opties in kleur, materiaal en lengte. Ideaal voor de man die houdt van comfort, veel keuzemogelijkheid en een ‘gewoon’ warme jas.

4. Moderne winterjacks

Ben jij niet uit je stoere jack te vriezen? Ook in de winter kan je jouw moderne jack gewoon doordragen! Zeker in lagen. Bijvoorbeeld als tussenjas over je warme hoodie of gewoon op een zachtere winterdag. De gevoerde jacks houden je warm en hebben een trendy uitstraling. Ideaal als aanvulling op je wintergarderobe dus!

5. Slimme winterjassen voor strenge winters

Hoewel het in ons koude kikkerland meestal niet meer vriest dan een paar graden onder nul, is het wel fijn om op kouder weer voorbereid te zijn. Ga je op vakantie naar een skigebied of ben je een enorme koukleum? Deze jassen kunnen temperaturen van min 10 tot zelfs min 25 aan, maar ademen voldoende en zijn vaak ook nog eens wind- en waterdicht! Wat wil je nog meer?


Meer weten over slimme winterjassen? Lees: “Wat is een technische jas?