Dresscodes
casual friday

Je belangrijke deals zijn binnen, de weekendplannen zijn gesmeed en je to-do-lijst is grotendeels afgevinkt. Dat kan maar één ding betekenen: het is casual Friday! De stropdas mag af en het maatpak laat je vandaag lekker in de kast. Wil je zeker zijn dat je met jouw casual Friday outfit geen misser maakt? Wij geven je tips!


casual friday

Dresscode Casual Friday

Vrijdag is de ideale dag om wat comfortabeler gekleed naar werk te gaan en wat meer van je eigen identiteit te laten zien. De dresscode is overgewaaid uit Amerika en Hawaii, waar kledingvoorschriften op kantoor in warme periodes versoepeld werden. Een gewoonte die al snel door steeds meer formele bedrijven overgenomen werd om werksfeer, creativiteit en productiviteit positief te beïnvloeden. Ben jij al klaar voor het weekend?

Bekijk alle dresscodes
casual friday

Is het al Casual Friday?

Tips & Inspiratie

  • Kies voor een stoere chino of een pantalon met jogger-accenten. Dit is net wat netter dan een spijkerbroek, maar minstens net zo comfortabel.

  • Een blazer is het casual broertje van het colbert. Daarnaast is er ruime keuze in pakken met stretch, voor optimaal draagcomfort.

  • Draag in plaats van je colbert eens een trui over je overhemd. Netjes, stijlvol en toch comfortabel. Uiteraard is een coltrui van een niet te dik materiaal ook een nette optie op de vrijdag.

Shop jouw outfit hier!
casual friday

Casual Friday tips voor heren

Do's & Don'ts

  • Een jeans op casual Friday is prima. Kies wel een donker model zonder te veel wassingen en laat ook je distressed skinny liever in de kast tot zaterdag.

  • Kies voor een comfortabel stretch colbert, knitted overhemd of een casual riem, bijvoorbeeld een gevlochten La Boucle riem.

  • Draag eens een print of kleur om je persoonlijkheid te laten zien, maar laat je bandshirts of truien met teksten liever achterwege.

  • Nette sneakers mogen vaak op casual Friday. Zijn sneakers sowieso uit den boze op je werk? Kies dan voor een leren casual schoen of een nette boot.

Shop jouw outfit hier!