Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2017/06/Zomeroutfit-klein.jpg

Gepaste werkkleding in de zomer Het is warm, wat trek je aan naar je werk?

Thuis denk je waarschijnlijk niet lang na over wat je aantrekt tijdens zomerse dagen. Short aan, je favoriete slippers uit de kast en een luchtig T-shirt. Maar voor je werk is het niet verkeerd om een keer extra na te denken over gepaste werkkleding in de zomer. Je wilt ook in het hoogseizoen representatief overkomen (je flip flops zijn wellicht niet de juiste keuze) en kleding dragen die je collega’s of klanten niet afleiden. 

Vaak staat hierover al iets beschreven in de huisregels van jouw werkgever, dus deze kun je sowieso al even raadplegen. Maar om het iets handiger te maken, hebben wij een aantal basisregels voor je op een rijtje gezet zodat je ook in de zomer goed voor de dag komt op je werk.

De korte broeken kwestie
Een groot deel van bedrijven stelt het niet op prijs als mannen in een korte broek op hun werk verschijnen. Kies op warmere dagen daarom voor een nette chino of een 5-pocket broek. Chino’s en 5-pocket broeken uit de zomercollectie zijn vaak dunner van stof en daarom erg fijn om te dragen zodra het kwik wat stijgt. Eerder schreven we al een blog over de kenmerken van de chino. Lees er hier alles over.

Geen blote voeten
Probeer tijdens de zomerse dagen sandalen en open schoenen te vermijden naar het werk. Mocht dit wel zijn toegestaan door je werkgever, zorg dan in ieder geval dat je voeten er verzorgd uitzien en dat je sandalen niet helemaal afgetrapt zijn. Zodra je keuze uitgaat naar instappers, draag deze dan met sokken in plaats van blote voeten. Een absolute afrader naar het werk zijn de badslippers, dit spreekt hopelijk voor zich…

Bovenkleding
Wat betreft de bovenkleding zijn poloshirts en overhemden met korte mouwen de beste optie. Over het algemeen zijn overhemden met lange mouwen ook niet te warm. Neem wel een extra vest of trui mee naar het werk als er airconditioning aanwezig is. Het kan binnen dan een stuk frisser zijn dan buiten en het laatste wat je wilt, is kou leiden terwijl buiten de zon heerlijk schijnt.

Deel dit bericht: