Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/03/zomerpak-blauw-dutch-dandies.jpg

Hét zomerpak voor heren

Lichtgewicht, ademend, wasbaar en kreukvrij.

ideaal pak om in de zomer te dragen

Wanneer je dag in dag uit een pak of colbert draagt, weet je dat het enorm lastig is om je in de zomer net zo stijlvol te kleden als in het najaar. Een gilet of jasje is immers al snel te warm en de stoffen al snel te zwaar. Om echt stijlvol voor de dag te komen, heeft jouw garderobe een zomerpak nodig die echt alles aankan!

Waar een goed zomerpak aan moet voldoen? Onder andere lichtgewicht stoffen die voldoende ademen zodat je niet verhit raakt op een warme zomerdag. Daarnaast is een goed pak uiteraard het liefst ook gemakkelijk te combineren!

Ademende stoffen houden je koel

Bij een zomerpak denkt men al snel aan linnen. Deze stof is heel licht en comfortabel, maar kreukt enorm snel en geeft je direct een informele uitstraling. Wol daarentegen klinkt als een zware en warme stof, maar is juist kreukherstellend en draagt heel licht. Het Dutch Dandies Drip & Dry pak, is gemaakt van een fijn garen van puur merinowol. Dit houdt in dat het pak een hoog ademend vermogen heeft, snel droogt en zich aanpast aan de omgevingstemperatuur. Zo houd jij het hoofd koel deze zomer!

Een zomerpak heeft draagcomfort

Niets is vervelender met warm weer dan een zweterig en zwaar pak waar je niet goed in kan bewegen. Gelukkig zorgt het merinowol voor een natuurlijke stretch. Niet alleen comfortabel omdat het je niet beperkt in je bewegingsvrijheid, je pak kan zo ook nog eens jaren mee! Een lichtgewicht pak tussen de 200 en 250 grams is perfect voor de klamme zomermaanden. Zeker wanneer je deze casual draagt met bijvoorbeeld een knitted overhemd.

Kreukvrij dragen en makkelijk te reinigen

Nog een voordeel van zo’n zomers pak; de lichte stofkwaliteit zorgt ervoor dat de stof niet kreukt tijdens het dragen en is het gemakkelijk te wassen, gewoon in de wasmachine! Zeker met tropische temperaturen wil je er zeker van zijn dat je pak geen nare (zweet)geurtjes of vlekken heeft. Even uithangen op een hanger om te drogen, voorzichtig bijstrijken en je kan de volgende zomerdag weer aan!

“Wil jij weten hoe je dit Drip & Dry pak moet wassen? Lees dan: “Je pak wassen in de wasmachine.”

Je zomerpak combineren

Het ideale zomerpak mag slank gesneden zijn. De pijpen van je pantalon mogen wat hoger vallen. Hierdoor kan je er zelfs voor kiezen om geen sokken te dragen onder je pak. De zomer leent zich immers om je eens wat nonchalanter te kleden, dus combineer je jasje niet alleen met het klassieke witte overhemd, maar experimenteer in je garderobe eens met een polo in een roesttint. Draag sneakers of goede instappers onder je pak.

Deel dit bericht: