Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/04/wit-overhemd-schoon.jpg

Hoe houd je een wit overhemd voor heren wit? Deze tips verzekeren dat jouw witte overhemd ook écht wit blijft.

Het witte overhemd: stoer en netjes in één. Wij mannen kunnen niet zonder en voelen ons goed in het witte goud van de kledingkast. Toch is het witte overhemd niet áltijd onze vriend: hij is nogal besmettelijk en wordt snel vies.

Geen paniek, met behulp van deze tips houd jij je witte overhemd wit en kun je met een stralende outfit de dag beginnen.

Tip 1: de wasmachine

De wasmachine is natuurlijk de bekendste schoonmaker die wij mannen kennen. Om een wit overhemd wit te houden, moet je er in ieder geval altijd voor zorgen dat er alleen witte kledingstukken in de trommel zitten. Het is simpel, maar essentieel voor je overhemd. 

 Tip 2: schoonmaakazijn

Is je witte overhemd verkleurd? Leg hem dan in een bak met schoonmaakazijn. Laat je overhemd hier een paar uurtjes in weken en spoel hem daarna uit. Na het uitspoelen was je het overhemd op de normale manier in de wasmachine. Je zult zien dat je overhemd weer als vanouds is!

Heb je hier geen tijd voor? Doe dan een kopje witte azijn bij de witte was. Je kleding komt zichtbaar stralender uit de wasmachine en je hebt door het gebruik van de azijn minder waspoeder nodig. Ook nog eens goed voor je portemonnee dus!

Tip 3: ossengalzeep

Het kan voorkomen dat een wit overhemd vlekken heeft of niet meer stralend wit is.  Ossengalzeep is dan een ideale oplossing. Maak eerst je overhemd nat en wring het uit. Vervolgens wrijf je jouw overhemd in met ossengalzeep en laat je het goed intrekken. Ben je klaar, gooi je het overhemd in de wasmachine en draai je het normale programma. Voor je het weet is je overhemd weer zo goed als nieuw.

Tip 4: citroensap

Citroensap is een natuurlijk hulpmiddel die een wit overhemd wit houdt. Je wast je witte overhemd gewoon in de wasmachine, maar dit keer voeg je een half kopje citroensap toe. Let wel op, want citroensap reageert op kleuren! Zorg dus dat je alleen met citroensap wast, als je overhemd volledig wit is. Heeft je witte overhemd een kleurtintje? Kies dan voor een andere manier om een wit overhemd wit te houden.

Tip 5: zonneschijn

Hij schijnt niet altijd, maar áls de zon schijnt: gebruik hem in je voordeel! De zon kan jouw witte overhemd namelijk letterlijk laten stralen. Eerst was je het overhemd op een normale manier en daarna hang je hem in het directe zonlicht op, om te laten drogen. De UV-stralen maken kleding lichter, ideaal voor jouw slim fit, linnen of smoking witte overhemd!

Wil je naast je witte overhemd ook je witte sneakers wit houden? Bekijk dan onze tips!

Deel dit bericht: