Selecteer een pagina
Home 5 Mode 5 Zo draag je de korte broek wél professioneel

Zo draag je de korte broek wél professioneel

Laatste update: 30 maart 2021
Korte broek naar kantoor

Ein-de-lijk tikt het kwik vandaag de twintig graden aan. Tijd voor de korte broek, toch? Uit een kort vragenvuur op onze socials bleek dat de kantoordresscode ervoor zorgt dat veel van ons – zelfs met tropische temperaturen – naar de lange broekspijpen grijpen. Als je het ons vraagt is dat zonde. Zo draag je de korte broek netjes en stijlvol tijdens kantooruren. 

We vroegen jullie naar het aantal korte broeken dat er in jullie kast ligt, wat voor soort dit zijn en wanneer je die het vaakst draagt. Van jullie gaf 76% aan heeft drie tot vijf korte broeken in zijn garderobe te hebben. Dit zijn voornamelijk jeans-shorts en korte chino’s. En laten deze chino shorts, samen met de korte pantalons, nu net goed te combineren zijn in een meer formele outfit! 

De korte chino op de werkvloer

Een chino is een semi-nette broek waar jij je prima mee kan vertonen op de werkvloer. Oók de korte versie combineert daarom goed met een overhemd, eventueel een colbert en nette instappers. Ga voor een zakelijke kleur zoals donkerblauw, beige of grijs en zorg ervoor dat de short tot net boven je knie valt. 

Ga je voor de chino-short naar kantoor? Zorg er dan voor dat je overhemd en colbert zakelijk ogen. Kies wanneer het echt tropisch warm is, voor een half gevoerd colbert, voor een echt luchtige outfit. 

Meer ontdekken over de chino? Wij vertellen je graag meer over deze semi-chique alleskunner.

De pantalon short naar kantoor

Say what? Jazeker, ook de broek die je normaal bij een pak draagt, kent een korte versie. Ook deze is goed te combineren met een overhemd en half gevoerd colbert. Kies je voor een variant met zuiver scheerwol? Dan ademt de stof voldoende om ook voor een geheel gevoerd colbert te gaan. 

Op Casual Friday mag je het colbert thuislaten, maar zorg er wel voor dat je een zakelijk overhemd draagt om de look gekleed te houden. Combineer de outfit met een stijlvolle loafer en jouw warme dag kan niet meer stuk! 

Lange zomerbroeken voor kantoortijgers

Ontvang je klanten, heb je een belangrijke (video)meeting of voel je je gewoonweg niet prettig in een short? Dan kan een fijne zomerbroek je ook prima koel houden op een warme dag. Kies voor een luchtig model van katoen of een katoen-linnenmix met een beetje stretch. Zo ademt de stof voldoende en heb je voldoende bewegingsvrijheid en comfort. 

Krijg je geen genoeg van garderobe-inspiratie? Zo ben je in 1x klaar voor het voorjaar.

Lees ook

Meer tips en inspiratie

Galapak: in 4 stappen in stijl naar het schoolgala

Galapak: in 4 stappen in stijl naar het schoolgala

Na jaren zwoegen en uren blokken voor dat moeilijke vak, is het tijd voor hét feestje van het schooljaar. Het eindexamengala is er eentje die jij en je vrienden nooit meer vergeten, zeker niet als de outfit helemaal on point is. Daarom geven wij tips voor het perfecte...

Dág klotsende oksels: deze stoffen draag je in de zomer

Dág klotsende oksels: deze stoffen draag je in de zomer

Broeierig warm of juist zinderend heet. Niet iedereen kijkt uit naar de zomer. Wanneer je kiest voor luchtige stoffen – en een beetje meer bewegingsvrijheid – kan jij die warme zomermaanden wel aan. Hoog tijd om je kennis te laten maken met de meest luchtige...