Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/12/Streepjes-dragen.jpg

Zo combineer je gestreepte kleding voor een geslaagde look Zet een streep door jouw garderobe!

Streepjes patroon combinerenStreepjes, durf jij ze aan? Dat gave nieuwe shirt met horizontale strepen of die stijlvolle krijtstreep pantalon? Het kan enorm veel lef vergen om gestreepte kleding te dragen in je outfits. Toch lijken strepen nooit uit de mode te gaan. Daarom delen wij graag hoe je de streep gerust kan toevoegen aan je garderobe voor een klassieke of trendy look.

“Horizontale strepen maken je dik”

Vaak hoor je mensen zeggen dat horizontale strepen alleen weggelegd zijn voor mensen met een enorm slanke bouw omdat ze optisch breder maken. Onzin natuurlijk! Wel is het belangrijk om te weten dat je moet oppassen met kledingstukken met een brede of een opvallende kleur streep. Want dit zorgt er wel voor dat de aandacht naar dat kledingstuk en lichaamsdeel getrokken wordt.

Twijfel je? Dan kan je het beste kiezen voor een minder opvallend kleurcontrast of iets smallere strepen. Uiteraard is een horizontale streep altijd een goede optie. Bijvoorbeeld in je overhemd.

Combineren met jeans is altijd een goed idee

De klassieke combinatie van een gestreept shirt of een overhemd met gekleurde streep, goede lichte jeans en witte sneakers is een tijdloze combinatie. Stoere zonnebril op je neus, mouwen nonchalant opgestroopt en jij bent klaar voor het voorjaar!

 

Combineer met kouder weer je gestreepte kleding met een donkere jeans, colbert of een warm vest. Je jasje of vest kan een contrasterende kleur zijn, bijvoorbeeld bij een kledingstuk met witte en zwarte strepen en een zwarte jeans. Maak af met een stijlvolle lange wollen mantel.

 

Uiteraard is het in de winter ook altijd mogelijk om een gestreepte trui te dragen. Draag dan een effen overhemd onder je trui. Meer daarover vind je in: Het overhemd onder je trui.

De krijtstreep pantalon of chino combineren

Heb je eindelijk die gave gestreepte broek bemachtigd, weet je niet hoe je deze het beste kan dragen. Geen nood! Als je de rest van je outfit rustig houdt met een effen coltrui en zwarte, grijze of witte sneakers zit je gebakken.

Gestreept overhemd combineren met stropdas en pak

Ook voor je stropdas en pak geld dat wanneer je strepen draagt, je de rest van de outfit het beste rustig kunt houden. Heb je een lichtblauw gestreept overhemd? Combineer dit dan met effen donkerblauw of een zandkleur. Je kunt hierbij een dieprode stropdas of kiezen voor een blauwe tint. Een echte durfal combineert een gestreept overhemd met een geruit pak.

Meer weten over het combineren van een overhemd met een print? Lees: Zo combineer je het overhemd met print.

Deel dit bericht: