Mode
Deze zonnebril past bij jou

Op ’t puntje van je neus:

Welke zonnebril past bij jou?

Een zonnebril is praktisch - en prettig wanneer je tegen de zon in kijkt op ‘t terras. Maar eerlijk is eerlijk; wij zien het leven ook gewoon veel zonniger in door onze gekleurde brillenglazen. Hoog tijd voor een nieuw paar voor deze zomer dus. En deze zonnebrillen passen bij jouw gezicht.

Zonnebril advies voor gezichtsvorm

1. Jouw gezichtsvorm bepalen

Tuurlijk komen gezichten voor in alle soorten en maten. Maar toch kan je jouw hoofdvorm vaak indelen in één van de vier basisvormen. Wanneer je in de spiegel kijkt, zie je het meestal al snel. Ben je er niet zeker van? Lees dan de beschrijvingen van iedere vorm nog eens goed en kies de zonnebril die jouw gelaatstrekken het beste tot hun recht laten komen.

  • Vierkant

  • Rond

  • Hartvormig

  • Ovaal

Welke zonnebril past bij jou gezicht? Gezichtsvormen

2. Zonnebrillen voor een vierkanter gezicht

Ben jij gezegend met een prominente kaaklijn? Dan zijn je wangen en de start van je voorhoofd waarschijnlijk ook ongeveer even breed. Meestal samen met een hoog voorhoofd. Een opvallende, maar wat strenge uitstraling krijg je met een vierkanter montuur. Maar je creëert meer balans met een ronder montuur of een stoere pilotenbril. Zorg dus voor wat meer ronde vormen in je montuur en jij zit goed.


Is die nieuwe zonnebril binnen? Hoog tijd voor een passende terrasoutfit.


Welke zonnebril past bij jou gezicht? Gezichtsvormen

3. Deze zonnebril kies je voor een ronder gezicht

Opvallende jukbeenderen en juist een voorhoofd die even breed is als je kaaklijn? En is je hoofd ook nog eens even lang als breed? Een ronder gezicht leent zich voor een prachtig vierkanter model. Deze monturen laten je gezicht optisch slanker lijken en – wees eerlijk – zo’n stoere bril wil iedereen. Een lichte ronde vorm mag, als de hoofvorm van je zonnebril maar vierkant is.

Welke zonnebril past bij jou gezicht? Gezichtsvormen

4. Perfecte zonnebrillen voor een hartvormig gezicht

Is jouw kin smaller dan je voorhoofd? Dan heb je driehoekige of hartvormige gelaatstrekken. In tegenstelling tot de andere gezichtsvormen, kies je bij een driehoekige gezichtsvorm voor een zonnebril in een vergelijkbare vorm. Zoals een pilotenbril of het Wayfarer model. Zorg voor een simpel montuur, het liefst zonder te veel versiering aan de bovenkant. Je wil niet de nadruk leggen op het breedste deel van je hoofd.

Welke zonnebril past bij jou gezicht? Gezichtsvormen

5. Ontdek dé zonnebril voor het ovale gezicht

Heb jij een langer gezicht en een rondere haarlijn én kaaklijn? Lucky you! Jou staat namelijk zo’n beetje iedere zonnebril. Een rechthoekig model is zelfs een echte aanrader. En geloof ons. Die kan niet iedereen hebben. Hoog tijd om die collectie uit te breiden dus.