Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/05/blog-pak.jpg

Welk herenpak past bij jouw figuur? Ontdek welk pak het beste bij jouw eigen lichaamsbouw past!

Wij mannen zijn één voor één uniek. Of je nu groot, klein, breed of smal bent: je bent wie je bent en daar mag je trots op zijn! Elke man is anders en iedereen heeft een ander figuur, maar welk pak past nu het beste bij het figuur van jóu? Je leest het hier!

Een kostuum, een maatpak of toch een trouwpak? Herenpakken zijn er in alle soorten, vormen én maten. Toch past niet elk pak perfect om elk mannenlichaam. Deze adviezen zorgen dat jij straalt in je pak, wat je lichaamsbouw ook is!

De kleine man

The Small Guy’ wil over het algemeen langer lijken dan hij daadwerkelijk is. Het kan dan ook lastig zijn een mooi herenpak te vinden dat goed bij hem past. Ben jij iets kleiner en wil je toch liever iets langer lijken als je jouw pak draagt? Kies dan voor een verticaal streepje in je pak, een diepere ‘V’ in je colbert én laat het overhemd iets onder het jasje uit komen. Wees zelfverzekerd en geniet van je dag!

De lange man

‘Mister Tall Guy’: hij lijkt voor kleine mannen misschien de ideale lengte te hebben, tóch heeft ook hij soms moeite met het vinden van een kostuum op maat. De mouwen zijn al snel te kort en ook de pantalon voldoet vaak niet aan de benodigde lengte. Wat nu? Je kunt uiteraard kiezen om een mooi maatpak te laten maken, dan zit je altijd goed! Toch zijn er enkele tips om je te helpen. Draag bijvoorbeeld een pochet, dit breekt je pak op en zorgt voor minder lengte. Daarnaast zorg je dat je het colbert tot nét over het achterwerk draagt, zodat je benen niet eindeloos lijken. Draag je pak vol vertrouwen, ook jíj ziet er modieus en chique uit in je pak! En voor mannen met extra lange armen hebben wij ook nog overhemden met extra lange mouw! Handig toch?

De smalle man

The Slim One’ is een man met een slank postuur. Maar hoe zorg je er nu voor dat je breder lijkt in je pak? Een double-breasted jasje! Jij bent de enige van alle vier de type mannen die deze draagt en daarmee straal je in één oogopslag zelfverzekerdheid uit. De dubbele colbertsluiting zorgt ervoor dat zowel je borstspieren als je schouders breder uitvallen. Een andere handige tip: draag vooral géén zwart herenpak. Zwart kleedt namelijk af en dat zou zonde zijn, toch?

De brede man

The Broad Man’ wil juist slanker lijken dan hij is. Zo zie je maar, iedereen heeft iets dat de ander graag wil hebben! Als jij wat breder bent, kun je kiezen voor de iets dunnere stoffen, zoals linnen. Dit toont minder massief. Daarnaast kies je een duidelijke kraag van het colbert: dit creëert smallere schouders en geeft een V-vorm aan het jasje, waardoor de taille slanker lijkt. Als laatste tip kies je vooral géén horizontale print! Dit oogt breed en aangezien je al breed genoeg bent, zal dit alleen maar tegen je werken.

Zoals je ziet heeft elk postuur plus- én minpunten. Wees jezelf, kies jóuw favoriete herenpak en: ‘suit up’!

 

13 oktober is het weer zover: internationale ‘Suit Up’-dag! Lees in de blog wat deze speciale dag inhoudt.

Deel dit bericht: