Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2016/11/giorgio2-1.jpg

Giorgio 1958 schoenen

Italiaanse finesse en Hollands draagcomfort.

Giorgio

Zoals je inmiddels al vaker hebt langs zien komen op de blog van Only for Men hebben de professionele modeadviseurs van herenmodeketen Only for Men een tijdje terug een schoenentraining gehad om hun kennis over schoenen bij te schaven. We hebben de geklede herenschoen helemaal ontleed op deze blog en de aanwezigen bij de training. Naast Greve en Floris van Bommel was ook Giorgio 1958 aanwezig om ons het een en ander te leren over geklede herenschoenen.

Het succes van de Italiaanse herenschoenen van Giorgio 1958 is te danken aan vijf sleutelfactoren, welke zijn: 100% Italiaans vakmanschap, hoge kwaliteit leer, nauwkeurige aandacht die in elke ontwikkelingen van de schoen wordt gegeven, begrijpen van de smaak van mensen en de verhouding in prijs en kwaliteit. Andere specialiteiten van Giorgio zijn de poetstechnieken en de unieke Cucita Nero-stikmethode. Dit houdt in dat de zolen gestikt worden met in pek gedompeld draad, waardoor de schoenen steviger en waterdicht worden. Onderscheidend zijn ook de Italiaanse leesten en modellering die gebruikt worden bij het fabriceren van de schoenen.

Het beste
De unieke en handgemaakte schoenen van Giorgio 1958 zijn van hoge kwaliteit en dat stralen de schoenen ook uit. Het resultaat van deze factoren is een uiteenlopende collectie met voor ieder wat wils. Je krijgt het beste door de Italiaanse finesse en het Hollandse draagcomfort. Voor de productie van de schoenen worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt en alle schoenen worden met de hand afgewerkt. Dat de schoenen nog steeds met de hand afgewerkt worden, geeft duidelijk aan wat voor visie en doel Giorgio heeft.

Maakwijze
Herenschoenen van het merk Giorgio worden gemaakt van runderleer. De rubberen of leren zolen van de schoenen van Giorgio worden vaak op de Blake of Goodyear methode vastgemaakt aan de schacht van de schoen. Een Blake gestikte zool is van de binnenzool tot onder de buitenzool door gestikt, dit zorgt voor extra stevigheid. Een Goodyear gestikte zool is dubbel gestikt. De binnenzool zit aan de middenzool vast en de buitenzool zit langs de zijkant van de schoen aan de middenzool vast.

Giorgio

Pasvormen
De schoenen van het merk Giorgio zijn verkrijgbaar in verschillende pasvormen. Dit komt omdat de schoenen op een leest worden gemaakt en deze van maat kan verschillen. De verschillende pasvormen worden bij iedere schoen aangegeven in de productomschrijving. Heb je een smalle tot normale voetbreedte? Ga dan voor een schoen met leestwijdte G. Voor een normale voetbreedte ga je voor leestwijdte G½, voor een brede voet ga je voor leestwijdte H.

Vetersluitingen
De veterschoenen hebben verschillende soorten sluitingen. Een Derby schoen kan helemaal open en de tong van de schoen is goed zichtbaar, dit is een handige schoen voor voeten met een hoge wreef. Een Oxfort schoen kan minder ver open als een Derby schoen en daarmee mooier als deze aangesloten blijft als de schoen is gesloten.

Combineren
De geklede schoenen van Giorgio zijn perfect voor onder een pantalon of kostuum, maar geven jouw casual look ook uitstraling. Het materiaal en ook de kleur is onderscheidend voor de Giorgio schoen. Voor een volledige casual look kun je ook kiezen voor de Giorgio sneakers. Om jouw outfit helemaal af te maken kun je de schoenen combineren met Giorgio riemen in dezelfde kleuren als de schoenen, welke ook op onze website staan. Giorgio schoenen zijn er voor iedereen, van gekleed tot casual en voor elke smaak en stijl.

Eerder schreven we al over de bovenzijde van een schoen. Lees hier meer!

Deel dit bericht: