Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2017/03/Jenever-klein.jpg

Hét drankje voor de zomer van 2017

De borrel die je deze zomer heel veel gaat zien.

De zon schijnt! Om ervoor te zorgen dat de mannen van Nederland zorgeloos neer kunnen ploffen op het terras, zocht Only for Men uit welk drankje dit jaar alle harten gaat veroveren. Vorig jaar heeft gin-tonic een prominente plek op de menukaart gekregen. In 2017 is het tijd voor het echte werk, want trendwatchers en bartenders zijn het allemaal met elkaar eens: jenever gaat knallen dit jaar.

Echt hip klinkt het niet. Sterker nog, bij veel Nederlanders staat jenever bekend als een stoffig borreltje voor de oudere generatie. Geen stoer drankje om te bestellen in de kroeg. Jeneverproducenten moesten afgelopen jaren dan ook met lede ogen aanzien hoe de daling van de jeneverconsumptie verder doorzetten.

Neerlands trots
Tot vorig jaar, want dankzij de enorme hype rondom gin-tonic, is er nieuw leven geblazen in het imago van jenever. Door de vele smaakvariaties en oneindige mogelijkheden om de klassieke drank te mixen werd gin-tonic bekroond tot hét drankje van 2016. Door de gin-revival kwam Nederland erachter dat de oorspronkelijke variant van gin in Nederland geproduceerd wordt en dat Neerlands trots daadwerkelijk een drank is om trots op te zijn.

In de mix
Deze zomer is het de beurt aan jenever, want waarom zouden we een Engelse verbastering drinken als we zijn voorvader in eigen handen hebben? Met onze eigen jenever kun je namelijk ook eindeloos variëren. Denk aan jenever met cassis en daarbij wat rode bessen en ijsblokjes of doe eens gek en bestel een kopstoot; een glaasje jenever met een pilsje ernaast. Let op: na drie kopstoten kan het zijn dat je hem letterlijk voelt!

Er zijn heel veel manieren om het drankje te drinken, maar puur en ijskoud is ‘ie het lekkerst. Wil je dat het karakter van de jenever extra goed tot zijn recht komt? Drink het drankje dan volgens de eeuwenoude traditie: handen op je rug en slurpen maar!

Jeneverfestival 2017
Wil jij de trendsetter op het terras zijn deze zomer? Elk jaar in juni organiseert Schiedam, de jeneverhoofdstad van de wereld, het Jeneverfestival. Een terugkerend evenement waar je excellente jenever kunt proeven en je eigen cocktails kunt shaken. Dit jaar staat het festival gepland in het weekend van 10 en 11 juni.

Benieuwd naar het programma van het Jeneverfestival? Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Rook jij graag een sigaartje tijdens het borrelen? In deze blogpost vertellen we je alles over hoe je het beste een sigaar kunt roken.

Deel dit bericht:

Geef een reactie