Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/03/Roadtrip-klein.jpg

De 5 beste roadtrip-bestemmingen in Europa

Wij vertellen je de beste routes!

Heb je geen zin om te vliegen en heb je zin in een echt avontuur? Dan is een roadtrip precies wat je zoekt. Gezellig met vrienden of familie de auto in en op avontuur!

Check je autoverzekering, print de routes, maak een lunchpakketje klaar: en gaan met die banaan! De leukste, meest avontuurlijk en ultieme roadtrips door Europa, vind je hier.

Natuurschoon in Noorwegen

Ontdek de zuidwestkust van Noorwegen tijdens een 1022 kilometer lange roadtrip tussen Bergen en Trondheim. Vlieg snel naar Bergen en huur een auto met een passende autoverzekering. Bezoek in Bergen de middeleeuwse wijk Bryggen, opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Volg de E16 naar de kleine stad Voss, prachtig gelegen tussen de bossen, bergen en snelstromende rivieren. Via de Naeyroyvallei en de 24 kilometer lange Lärdaltunnel bereik je de regio Fjaerland. Deze streek is bekend om de vele gletsjers langs de weg. Via de steden Flän en Stryn en een adembenemende route over de Trollstiger bergweg kom je aan bij de Geirangerfjorden. Het laatste deel van de roadtrip voert langs de Atlantische en Kristiansund om te eindigen in Trondheim.

De steden van Midden-Europa

Midden Europa is de locatie voor de 963 kilometer lange roadtrip tussen Berlijn en Boedapest. Deze route voer je tussen verschillende (hoofd)steden van vijf verschillende landen. De reis start in Berlijn en voert via Dresden naar de Tsjechische hoofdstad Praag. Stop tijdens het volgende deel naar Wenen zeker even in het histories centrum van Brno. Door naar Bratislava, gelegen aan beide zijden van de Donau aan de Kleine Karpaten. Volg de Donau en eindig de reis in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Portugal van noord naar zuid

Een roadtrip van 500 kilometer voer je in Portugal van Porto naar de Algarve. Het schilderachtige Porto is gelegen aan de rivier de Douro. Bezoek het historische centrum en proef van de verschillende soorten Port. De reis gaat via Nazaré een badplaats aan de Atlantische oceaan en de kastelen van Sintra naar de Portugese hoofdstad Lissabon. De route naar Faro heeft veel mogelijkheden om even te stoppen bij de schilderachtige dorpen Comporta, Porto Covo, Odeceixe, Zambujeira do Mar en Praia da Arrifana.

Een rondje IJsland

Een rondje IJsland via Route 1 is een 1332 kilometer lange roadtrip langs alle hoogtepunten van het land. De reis begint en eindigt in de hoofdstad Reykjavik waar een huurauto met autoverzekering op je staat te wachten. De gehele route is verhard en geschikt voor een gewone personenauto. Je ontdekt het grootsheid van het land met zijn vele gletsjers, geisers en de vulkaan Eyjafjallajökull. De vele kleine dorpen beschikken over voldoende overnachtingsmogelijkheden voor de avontuurlijke bezoekers. Door de noordelijke ligging is deze roadtrip vooral geschikt voor de zomermaanden.

De schoonheid van Toscane

Een roadtrip door Toscane laat je genieten van het rijke Italiaanse leven. Start in Bologna en rij via het binnenland naar Florance, de stad van de renaissance met zijn vele Paleizen, musea en parken. 60 kilometer zuidelijk ligt Certaldo, bekend om zijn kristallen glazen. De 13 torens van San Gimignano zijn overblijfselen van de oorspronkelijk 72 torens uit de 14e eeuw, gebouwd om families te beschermen. Het historische Lucca is de volgende bestemming en strijk neer op de Piazza Napoleone, het geweldige plein in het centrum van de stad. Sienna, opgenomen als UNESCO werelderfgoed, nodigt uit tot slenteren door de smalle middeleeuwse straten.

Roadtrip voorbereiding

Wanneer je een auto hebt en er een roadtrip mee gaat maken, moet deze uiteraard verzekerd zijn en wel een die past bij jou als persoon. Kies daarbij niet zomaar de eerste de beste verzekeraar die op je pad voorbij komt. De eerste stap die je het beste kunt nemen is je autoverzekering vergelijken. Je hebt al snel een globaal idee wat het beste bij jou past.

Dus kortom een autoverzekering afsluiten? Vergelijk dan eerst de verschillende autopremies en polisvoorwaarden om de meest geschikte autoverzekering te kiezen en uiteindelijk te  besparen.

Deel dit bericht:

Geef een reactie