Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/10/2020_W39_Folderuitingen_Wintercheck_BlogKlein_WinterDate.jpg

5 Tips voor winterse dates Originele date ideeën voor het najaar en de winter.

winterse dates tips

Binnenkort eindelijk eens afspreken met je date? Of wil je juist een verrassende date night met jouw partner van ruim tien jaar? Zelfs in de koude en donkere winter wordt het brandende liefde met deze tips en inspiratie voor romantische winterse dates!

Zelfs wanneer de terrassen weer gesloten zijn en je alleen eten kan afhalen, kan jij met jouw liefje genieten van een romantisch afspraakje.

Avondwandeling in de sneeuw

Een wandeling mag zeker niet ontbreken in de lijst met winterse datetips. Wat is er romantischer dan samen met je geliefde een avondwandeling te maken op een koude winteravond? Kleed je warm aan en neem bijvoorbeeld een thermoskan met warme chocolademelk mee. Wandel samen door de stad en bewonder alle mooie verlichting, de prachtige natuur en winterlandschap. Neem je camera mee voor onvergetelijke herinneringen in de sneeuw (als die er ligt natuurlijk, anders worden het herfstblaadjes).

Geen idee wat je aan moet trekken naar die date? Met onze outfitinspiratie kan jij het aan!

Samen uitgebreid koken

Een van onze favorieten dates is een romantische ‘kookdate’. Daag elkaar uit om één van die kookboeken van de boekenplank te trekken. Dek de tafel en zet gezellige muziek op. Uiteraard maken jullie ook een heerlijk voorgerecht en dessert bij kaarslicht. Telefoons leg je  weg voor deze gelegenheid.

Zijn jullie geen helden in de keuken? Dan kan je uiteraard ook bij je favoriete restaurant afhalen en gezellig samen thuis eten. Maak extra veel werk van een luxe gedekte tafel en serveer een bijpassende wijn.

Spelletjesavond

Even geen zin in een standaard avondje Netflix waar de discussie over wat te kijken weer oplaait? Organiseer eens een spelletjesavond! Haal wat oude spellen uit de kast zoals Jenga, Rummikub of Levensweg en tover de keukentafel om tot een spelletjestafel! Zet wat hapjes en drankjes klaar. Scores hoeven uiteraard niet bijgehouden te worden, behalve als je een mooie prijs voor je date in petto hebt natuurlijk.

Schaatsen of sleeën

Schaatsen kan heel romantisch zijn. Hand in hand, samen stuntelen op het ijs…. romantischer kan bijna niet! Een rondje op natuurijs of op een mooi verlichte baan in de stad, dat is natuurlijk het leukst. Mocht het dit jaar niet voor ons weggelegd zijn, kan je natuurlijk ook een tijdslot huren op een schaatsbaan in de buurt. Sluit de dag daarna af door lekker tegen elkaar aan te kruipen terwijl jullie genieten van een grote kop warme chocolademelk met slagroom!

De Winter Efteling

Een echte romantische aanrader voor een date is om samen naar de Winter Efteling te gaan. Het hele park wordt omgetoverd tot één groot winterparadijs! Of je nu voor het eerst op date gaat of je wil een dagje weg met je partner, de Efteling biedt je precies genoeg afwisseling tussen spanning en romantiek. Niet alle attracties zijn open in de wintermaanden, maar als je geluk hebt ligt er wel sneeuw, zijn er kampvuurtjes en ruikt het er heerlijk naar glühwein.

Zeker weten dat je lekker warm blijft op die winterse dates? Lees meer over de perfecte winterjas voor jou!

Deel dit bericht: