Selecteer een pagina
Home 5 Lifestyle 5 5 Tips voor winterse dates

5 Tips voor winterse dates

Laatste update: 27 oktober 2020
winterse dates tips

Binnenkort eindelijk eens afspreken met je date? Of wil je juist een verrassende date night met jouw partner van ruim tien jaar? Zelfs in de koude en donkere winter wordt het brandende liefde met deze tips en inspiratie voor romantische winterse dates!

Zelfs wanneer de terrassen weer gesloten zijn en je alleen eten kan afhalen, kan jij met jouw liefje genieten van een romantisch afspraakje.

Avondwandeling in de sneeuw

Een wandeling mag zeker niet ontbreken in de lijst met winterse datetips. Wat is er romantischer dan samen met je geliefde een avondwandeling te maken op een koude winteravond? Kleed je warm aan en neem bijvoorbeeld een thermoskan met warme chocolademelk mee. Wandel samen door de stad en bewonder alle mooie verlichting, de prachtige natuur en winterlandschap. Neem je camera mee voor onvergetelijke herinneringen in de sneeuw (als die er ligt natuurlijk, anders worden het herfstblaadjes).

https://www.instagram.com/p/CGDFkDHBclS/

Geen idee wat je aan moet trekken naar die date? Met onze outfitinspiratie kan jij het aan!

Samen uitgebreid koken

Een van onze favorieten dates is een romantische ‘kookdate’. Daag elkaar uit om één van die kookboeken van de boekenplank te trekken. Dek de tafel en zet gezellige muziek op. Uiteraard maken jullie ook een heerlijk voorgerecht en dessert bij kaarslicht. Telefoons leg je  weg voor deze gelegenheid.

Zijn jullie geen helden in de keuken? Dan kan je uiteraard ook bij je favoriete restaurant afhalen en gezellig samen thuis eten. Maak extra veel werk van een luxe gedekte tafel en serveer een bijpassende wijn.

Spelletjesavond

Even geen zin in een standaard avondje Netflix waar de discussie over wat te kijken weer oplaait? Organiseer eens een spelletjesavond! Haal wat oude spellen uit de kast zoals Jenga, Rummikub of Levensweg en tover de keukentafel om tot een spelletjestafel! Zet wat hapjes en drankjes klaar. Scores hoeven uiteraard niet bijgehouden te worden, behalve als je een mooie prijs voor je date in petto hebt natuurlijk.

Schaatsen of sleeën

Schaatsen kan heel romantisch zijn. Hand in hand, samen stuntelen op het ijs…. romantischer kan bijna niet! Een rondje op natuurijs of op een mooi verlichte baan in de stad, dat is natuurlijk het leukst. Mocht het dit jaar niet voor ons weggelegd zijn, kan je natuurlijk ook een tijdslot huren op een schaatsbaan in de buurt. Sluit de dag daarna af door lekker tegen elkaar aan te kruipen terwijl jullie genieten van een grote kop warme chocolademelk met slagroom!

De Winter Efteling

Een echte romantische aanrader voor een date is om samen naar de Winter Efteling te gaan. Het hele park wordt omgetoverd tot één groot winterparadijs! Of je nu voor het eerst op date gaat of je wil een dagje weg met je partner, de Efteling biedt je precies genoeg afwisseling tussen spanning en romantiek. Niet alle attracties zijn open in de wintermaanden, maar als je geluk hebt ligt er wel sneeuw, zijn er kampvuurtjes en ruikt het er heerlijk naar glühwein.

Zeker weten dat je lekker warm blijft op die winterse dates? Lees meer over de perfecte winterjas voor jou!

Lees ook

Meer tips en inspiratie

Je koffer efficiënt inpakken? Wij geven tips!

Je koffer efficiënt inpakken? Wij geven tips!

Tel jij de dagen af tot je vakantie? Of je nu binnen de grenzen blijft of je vrije dagen in het buitenland viert, met de voorbereiding sta jij al met één been in ze zon. Zorg voor een efficiënt ingepakte koffer. Zo ben jij de vakantiestress voor. Wij delen onze...

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Je out of office is ingesteld en de camper staat al voor de deur. De vakantie is officieel begonnen! Ook wanneer je dit jaar geniet van een kampeervakantie in eigen land doe je dit natuurlijk het liefst praktisch, maar stijlvol. Met deze camping outfits maak jij...

Vaderdagcadeaus waar je papa écht mee verrast

Vaderdagcadeaus waar je papa écht mee verrast

Op 20 juni is het zover, tijd voor Vaderdag! Heb jij al een cadeau om je ouweheer in het zonnetje te zetten? Of heb je moeite met het verzinnen van een originele verrassing? Laten wij nu nét de perfecte cadeaus voor vader of opa in huis hebben. Of hij nu gaat voor...