Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/02/2020_W9_Blog_Banners_Trouwen_2.jpg

Harm gaat trouwen: “Mijn aanstaande was erbij toen ik mijn pak kocht.” Mannen delen hun visie op trouwen en de bruiloft.

Harm gaat trouwen en vertelt over bruiloft

Harm (50) uit Geldrop trouwt op 24 april 2020 met zijn verloofde Bertie. Ze leerden elkaar kennen op een speeddate avond waar ze beide zelf eigenlijk niet wilde zijn. Ruim 11 jaar later vroeg Bertie Harm ten huwelijk op het vliegveld, nadat hij terug kwam van een verre reis. “Ik wilde haar al ten huwelijk vragen, maar ik was te laat.”

Geen pasafspraak voor het trouwpak

Van een afspraak, om uitgebreid trouwpakken te passen, is het nooit gekomen. “We waren toevallig bij de Only for Men in Helmond toen ik hét pak al zag hangen. Het was precies waar ik naar op zoek was. Ik wilde een comfortabel pak wat ik na mijn bruiloft ook nog zou kunnen dragen. Dus ging ik voor een pantalon zonder riem, maar met van die trekkoorden, en besloten we allebei sneakers te dragen onder onze trouwkleding.”

Het trouwpak is dus geen verrassing meer voor zijn aanstaande bruid. “We waren eigenlijk al van plan om samen voor een pak te gaan kijken. Ik ga altijd kleding met Bertie uitzoeken, het is tenslotte belangrijk dat zij het ook mooi vindt!”

Spijkerbroeken geen probleem

Harm wil liever geen traditionele bruiloft. Het moet een dag worden zonder stress en verplichtingen, waar kinderen welkom zijn en waar de barbecue ’s avonds aan staat. Het moet een relaxt feestje worden zoals het bruidspaar het wil vieren. Foto’s en dresscodes worden niet geregisseerd en al helemaal niet afgesproken. “Spijkerbroeken bij de gasten zijn wat mij betreft geen probleem, ik heb liever dat iemand lekker zichtzelf is.”

Harm’s tip: muziek, eten en drinken zijn het belangrijkst

Hoewel de trouwdag normaal gezien om het bruidspaar draait, hoeven Harm en Bertie niet in het middelpunt te staan. “Gezellig onder de mensen zijn, goed eten, drinken en fijne muziek zijn het belangrijkst. Daar investeren we dan ook het meest in voor onze bruiloft.” Zegt de aanstaande bruidegom lachend. “Er komt een DJ en een goede vriend van mij komt een aantal nummers zingen. Hij is vooral bekend onder de artiestennaam Thorsten von Lippe Biesterfeld.”

Dat hun feestje net na middernacht al afgelopen is vond Harm overigens wel jammer. “Toen de locatie mij liet weten dat het feest maximaal tot één uur duurt vond ik dat wel vroeg. Ik ga normaal door tot een uurtje of vier. We gaan er gewoon extra goed van genieten!”

 

Meer lezen over hoe de toekomstige bruidegom denkt over trouwen? Lees dan het interview met Sebastian.

Ga jij binnenkort ook trouwen met de liefde van je leven? Maak dan een pasafspraak bij een winkel bij jou in de buurt.

 

Foto Harm en Bertie: Annemarie van den Biggelaar

Deel dit bericht: