Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/Verloofd-plannen-bruiloft-Klein.jpg

Je bent verloofd: hoe ga je nu verder? Zo maken jullie een begin met het plannen van de bruiloft!

Verloofd

Jullie zijn verloofd en willen gaan trouwen. Iedereen feliciteert je, geeft tips en vertelt hoe hun bruiloft ging. Alle informatie vliegt om je heen en je weet niet waar je moet beginnen.

Verloofd zijn is erg leuk (en makkelijk), maar het kan lastig zijn om een begin te maken voor het grote feest. Wij geven een aantal tips om het jullie wat makkelijker te maken.

Bepaal het budget

Laten we beginnen met misschien wel het belangrijkste punt op de planning: het budget. Bepaal samen met je verloofde hoeveel jullie willen besteden aan welke onderdelen en hoeveel jullie maximaal willen uitgeven. Maar onthoudt: blijf realistisch. Een bruiloft is hoe dan ook duur, dus de opties die ver over het budget gaan niet door. De stijl, de gastenlijst en de trouwdatum hebben ook een grote invloed op jullie budget. Daarom is het belangrijk dat jullie van te voren onderzoek doen.

Welke stijl kiezen jullie?

Jullie hoeven nog niet je hele bruiloft in precisie te weten, maar in grove lijnen weten jullie wel wat jullie willen. Wil je een grote bruiloft of houden jullie het intiem? Gaan jullie voor een echte boerenbruiloft met een barbecue of voor de klassieke kerk bruiloft met een a la carte? Ook dit draait weer om het budget. Een boerenbruiloft is vaak goedkoper dan een klassieke kerkbruiloft. Het is ook mogelijk om je bruiloft een originele draai te geven en er een thema van maken. Een thema waar jij en je verloofde helemaal weg van zijn.

De gastenlijst

Jullie hebben net besloten of het een grote bruiloft wordt, met alles er op en eraan of dat het gewoon een tof feest wordt met alleen jullie familie en beste vrienden. Zoals we al hadden gezegd, heeft de gastenlijst invloed op het budget: een bruiloftsgast kost al snel rond de €100. Dat ligt natuurlijk ook aan de trouwlocatie.

Wanneer willen jullie trouwen?

De trouwdatum: misschien wel één van de lastigste keuzes rondom de bruiloft. De ene maand is te warm, de andere te koud en die ene datum die in je hoofd zat kan ook niet want dan zijn je schoonouders op vakantie naar dat spannende land waar ze al tijden naar uit kijken. Jawel heren, over deze datum moet je goed nadenken. Maar onthoudt wel: je kan niet met iedereen rekening houden. Houdt alleen rekening met de belangrijkste gasten. Anders trouw je pas over een paar jaar en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De trouwlocatie

Ook dit kan zo nu en dan een klein probleem vormen, als je niet op tijd boekt. Zoek de mooiste trouwlocatie uit die binnen jullie budget past en boek direct. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar het is toch echt waar: trouwlocaties zijn een aantal maanden van te voren helemaal volgeboekt. Zeker de locaties waar je een extra zakcentje voor moet neerleggen. De vraag is: hoe graag willen jullie de locatie?

Als jij verloofd bent en daarom binnenkort gaat trouwen, ben je vast en zeker druk met het plannen van je bruiloft. Een belangrijk onderdeel hiervan is het feest. Maar hoe geef je zo’n tof feest?

Deel dit bericht: