Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/08/2020_W35_Blog_Banners_Trouwen_Menno_2.jpg

Menno gaat trouwen: “Wij halen informatie uit Facebookgroepen.” Mannen delen hun visie op trouwen en de bruiloft.

Menno gaat trouwen

Menno trouwt volgend jaar op 11 juni met zijn jeugdliefde Charmaine. Het aanstaande bruidspaar leerde elkaar in hun tienerjaren kennen op de camping en zouden deze zomer elkaar het jawoord geven op het strand. “Onder andere door het coronavirus en de geplande verhuizing kwam de planning in de knoei. Nu verzetten we de bruiloft naar volgend jaar.”

Gelukkig voor het koppel was alles al geregeld. “We zijn nu niet bezig met de bruiloft, omdat alles er al helemaal klaar voor was. Waarschijnlijk ronden we de laatste dingen aan het einde van dit jaar af.”

Inspiratie en tips op social media

Menno heeft samen met zijn verloofde veel inspiratie opgedaan. “Samen inspiratie opdoen hielp enorm. Zo kan je beter aftasten wat we wel en niet willen. Dit ging vooral om visuele inspiratie. Zover ik weet gebruiken mannen Pinterest niet, laat staan voor een bruiloft, maar samen hebben wij hier wel veel voorbeelden opgezocht.”

Via groepen binnen Facebook kreeg het toekomstige koppel veel waardevolle informatie. “Charmaine en ik zitten in zes of zeven trouwgroepen. Die ervaringen van anderen helpen je om je planning helemaal strak te krijgen. Zo leerden we waar je op moet letten bij het kopen van trouwringen en dat je de fotograaf moet vragen naar een back-up fotograaf en het materiaal wat zij hebben, gewoon voor het geval dat. Ook hielp het ons heel erg om de zoektocht naar de juiste leveranciers te versnellen.”

Pasafspraak door Covid-19 niet zoals verwacht

Voor pasafspraken waren er bepaalde regels rondom de coronacrisis. “Ik ben alleen met mijn broertje trouwpakken gaan passen. Dat was natuurlijk niet zo bijzonder en gezellig als ik voor ogen had. Wel hebben we een pak gevonden wat we mooi vonden. Deze nemen we mee als inspiratie voor wanneer we in januari of februari weer gaan passen. Wellicht kan ik tegen die tijd de rest van mijn gezin ook meenemen, want dat was natuurlijk wel het plan.”

Getuigen en familie belangrijk op trouwdag

Toen wij vroegen naar Menno’s getuigen, antwoordde hij direct dat het zijn zus en broertje zouden zijn. “We komen uit een hecht gezin, dus ik vind het belangrijk dat zij een belangrijk aandeel hebben in onze grote dag. Ik denk erover om een moment met mijn getuigen te pakken om bijvoorbeeld samen een toost uit te brengen. Daarnaast krijgen ze van ons ook een mooi cadeau om te dragen op die dag. Misschien krijgt mijn broer wel zo’n mooie armband van Only for Men!”

Ook de rest van de familie wordt bij de bruiloft betrokken wat de aanstaande bruidegom betreft. “We willen graag het feest openen samen met onze familie.”

Tradities zijn mooi

Hoewel veel bruidsparen vaak tradities iets losser nemen of zelfs laten varen, vinden Menno en Charmaine ze juist belangrijk. “Alle tradities die er zo’n beetje kunnen op een bruiloft, staan wel op onze lijst. We willen bijvoorbeeld graag de eerste keer dat ik Charmaine in haar trouwjurk zie vastleggen, maar ook de openingsdans en een fotosessie op het strand bij zonsondergang staan op de planning. Sowieso kijk ik enorm uit naar de ceremonie, het officiële intieme moment waarop we man en vrouw worden.”

Tip: “Vertrouw op je gevoel!”

Als Menno andere aanstaande bruidegoms een tip mocht geven, is het vertrouwen op het gevoel wat je bij een keuze krijgt. “Ik vond knopen doorhakken heel definitief en dus heel lastig. Wanneer een keuze past bij het plaatje in je hoofd, dan moet je daarop vertrouwen. Ook investeren wij vooral in de foto’s en hapjes en drankjes. Ook al heb je daar ook schalen in, afwegingen maken is dan de uitdaging.”

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje? Of is je bruiloft verzet, maar wil je wel alvast op zoek naar jouw perfecte trouwpak? Maak vrijblijvend een afspraak met onze trouwpakspecialisten in één van onze winkels.

Meer trouwverhalen? Lees dan over Harm, die zijn trouwkleding kocht samen met zijn aanstaande.

Of lees over Gijs en René. Die hun trouwdag tóch door hebben laten gaan, ondanks de coronacrisis.

Deel dit bericht: