Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/04/2020_W17_Banner-trouwen2-e1587563413998.jpg

Niels gaat trouwen: “Onze bruiloft is verzet door de coronacrisis.” Mannen delen hun visie op trouwen.

huwelijk verzet door corona

Het coronavirus gooit roet in het eten voor vele koppels. Zo ook voor de bruidegoms die we de afgelopen maanden het hemd van het lijf vroegen over hun bruiloft. Niels uit Waarder bijvoorbeeld; hij zou op 15 mei trouwen met zijn Denise. Wanneer blijkt dat hun grote feest met familie en vrienden geen optie is, mailt het koppel de verschillende locaties om te kijken of ze hun trouwdag op kunnen schuiven naar 2021.

“We hebben gelukkig dezelfde avond nog reactie gehad en alles een jaar op kunnen schuiven. Komende 15 mei vieren we dan maar met z’n tweetjes met een lekker diner.”

Trouwkleding bewaren voor de grote dag in 2021

Het pak in kwestie hangt inmiddels al even klaar voor de aankomende bruidegom. “Qua kleding is het nu even opletten met eten en drinken, want we bewaren het pak en de jurk tot volgend jaar.” De pasafspraak voor het pak moest Niels overigens ver van tevoren plannen in verband met zijn lengte. “Ruim voor mijn pasafspraak gingen mijn vader en ik al naar de winkel om bepaalde kleuren en maten al naar de winkel te laten komen. Ik ben lang, waardoor ik zaken zoals een trouwpak even wat eerder moet plannen dan een ander. Gelukkig werden we hier in Woerden goed mee geholpen!”

“Qua trouwkleding is het even opletten met eten en drinken, want we bewaren het pak en de jurk tot volgend jaar.”

Plannen en verplaatsen

Niels heeft zelf al de nodige bruiloften meegemaakt, dus kende het reilen en zeilen van plannen wel zo’n beetje. “We hadden een slimme dagplanning. Zelfs het fotomoment met (schoon-)familie was vastgelegd in een schema.” De aankleding kan het koppel ook bewaren tot 2021. “We hadden wat decoratie besteld met onze namen en datum erop. Toen we de leverancier belden, vonden ze het enorm rot voor ons. We hebben dan gelukkig ook decoratie met een nieuwe datum erop kunnen krijgen, zonder bijkomende kosten.”

Niels’ tip voor aanstaande bruidegoms: Zet je planning op papier

Structuur en planning is belangrijk voor het aankomende bruidspaar. Alles op papier zetten samen met de ceremoniemeesters was dan ook hun houvast. “Een gezamenlijke vriendin van ons en Denise’s tante zijn onze ceremoniemeesters. Zij hielpen ons zaken te regelen en onze planning strak te houden. Dat zal volgend jaar ook het geval zijn omdat we overzichtelijk hebben wat er moet gebeuren en wanneer. Ik hoop dat de geplande dag volgend jaar exact hetzelfde wordt, met dezelfde mensen die nu ook onder ons zijn.”

Is jullie grote dag ook verschoven, maar wil je wel weten wat je mogelijkheden zijn op gebied van een trouwpak op maat? Via onze afspraak module maak je gemakkelijk een afspraak met een maatwerkspecialist. Een pasafspraak is dan zowel mogelijk in de winkel, volgens de RIVM richtlijnen, maar ook digitaal via een video-belafspraak.

Meer over mannen en hun visie op de bruiloft? Lees dan: Kevin gaat trouwen: “Mijn trouwpak mag niet saai zijn.”, Harm gaat trouwen: “Mijn aanstaande was erbij toen ik mijn pak kocht.” Of Sebastian gaat trouwen: “Onze trouwdag is haar verjaardag, zodat ik het niet vergeet.”

Deel dit bericht: