Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2021/01/zo-maak-je-een-whiskey-sour.jpg

Proost: Whiskey Sour recept Zo maak je deze klassieke cocktail met slechts 5 ingrediënten!

Whiskey Sour Recept

Bestaan je weekendplannen tegenwoordig ook alleen uit bankhangen en door Netflix scrollen? Probeer eens wat nieuws en maak dit weekend een bijzondere door jezelf, partner of huisgenoten te verrassen met een klassieke, heerlijke cocktail.

Een Whiskey Sour is niet lastig te maken. Je gebruikt namelijk slechts vijf ingrediënten heb je binnen een mum van tijd een cocktail die bij iedereen in de smaak zal vallen. De Sour is de perfecte balans tussen zuur, zoet en een sterke kick.

Dit heb je nodig

  • 45 milliliter van je favoriete bourbon whiskey
  • Sap van een halve citroen
  • 10 milliliter suikersiroop
  • Eiwit van 1 vers ei
  • Een paar druppels Anogustra Aromatic Bitters (kruidenbitter)
  • IJsblokjes
  • Een ‘tumbler’ whiskeyglas
  • Citroenpers
  • Shaker
  • Barmaatje of maatbeker

Tip: Gebruik in plaats van suikersiroop zelfgemaakt suikerwater. Hierdoor heb je zelf in de hand hoe zoet je je cocktail maakt.

Zo maak je jouw Whiskey Sour

Stap 1: Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er absoluut geen eigeel bij het eiwit komt.

Stap 2: Gebruik een shaker zonder ijs en giet hier 45 milliliter van je favoriete bourbon aan toe, gevolgd door 10 milliliter suikersiroop.

Stap 3: Knijp met een citruspers een halve citroen in je shaker uit en voeg het eiwit toe.

Stap 4: Shake je ingrediënten stevig zonder ijs (dit noemt men een dry shake). Voeg daarna het ijs toe en shake nogmaals stevig totdat de shaker ijskoud wordt. Er ontstaat dan een frostlaag op je shaker.

Stap 5: Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskeyglas. Schenk ook het ijs uit.

Stap 6: Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje op je Whiskey Sour.

Stap 7: Garneer je cocktail met een rood cocktailkersje of een stukje sinaasappelschil.

Whiskey Sour zonder eiwit

Vind je het idee van een rauw ei in je cocktail niet fijn of heb je geen verse eieren in huis? Dan kan je uiteraard het ei gewoon weglaten en je cocktail met bourbon, suikerwater en citroensap shaken. Geniet, maar drink met mate!

Een andere klassieke cocktail met whisky of whiskey? Lees dan het recept voor een Old Fashioned.

Deel dit bericht: