Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/08/2020_W34_Blog_Banners_Trouwen_Rene_Gijs_2.jpg

René & Gijs trouwen: “Onverwacht hebben we een bijzondere trouwdatum.” Mannen delen hun visie op trouwen en de bruiloft.

Rene en Gijs trouwen

Op 24 april zou het voor Gijs en René dan eindelijk zover zijn; hun grote dag. Drie weken van tevoren konden de aanstaande bruidegoms helaas al stoppen met aftellen. Het coronavirus gooide ook bij hen roet in het eten. “Het was zuur dat het toen niet door is gegaan, maar na een avond balen zijn we direct weer gaan plannen voor een nieuwe datum. Het werd 26 augustus, een datum met een bijzonder tintje.”

Op de dag van hun eigenlijke bruiloft besloten de heren gewoon te gaan werken, ’s avonds halen ze eten af bij een restaurantje. René had immers toch een verrassing voor zijn aanstaande om de dag een beetje bijzonder te maken. “Er was nog helemaal niks open, dus uit eten gaan zat er even niet in. Daarnaast heb ik Gijs een kunstwerk gegeven die ik eigenlijk wilde bewaren voor op onze trouwdag. Het is een bootje wat door twee gouden ringen heen vaart om onze verbondenheid en toekomst te symboliseren. Onze smaak in kunst verschilt nogal, maar ik wist dat hij dit mooi zou vinden.”

Twee bijzondere trouwdata

Zowel de eerste als de tweede datum hebben een bijzonder tintje. Gijs vond de symboliek van 24 april mooi. “Rekenkundig paste de datum bij onze verjaardagen en 24-4-2020 was een gemakkelijk te onthouden datum.” De nieuwe trouwdatum is vooral voor Gijs een extra speciale dag. “Mijn ouders zijn op 26 augustus 1976 getrouwd. Helaas is mijn moeder vorig jaar overleden. We hebben hun trouwdag nog samen met hen kunnen vieren. Gezien ik ook op dezelfde dag als mijn moeder jarig ben, vond ik het prachtig om ook hun trouwdag voort te mogen zetten als de onze. We hebben toestemming gevraagd aan mijn vader. Hij vond het gelukkig ook mooi.”

Trouwinspiratie voor twee bruidegoms is lastig te vinden

De weg naar het juiste trouwpak was een flink avontuur voor René en Gijs. “Inspiratie opdoen voor een trouwpak was moeilijk, want we waren zeer kritisch. Inspiratieborden op Pinterest vonden we ook lastig, want alles was vaak té gelikt en te gematcht. Het mocht voor ons wel wat losser en het was belangrijk dat het individu naar voren kwam.”

Voordat beide bruidegoms het perfecte pak vonden, hadden zij al veel winkels gezien. René werkte zelf jarenlang in de mannenmode en had juist een beeld van wat hij niet wilde. “Donkerblauw, zwart en grijs had ik wel gezien, dus daarop haakten we in veel winkels af. In het filiaal in Doesburg vonden we twee specialisten die ons precies begrepen. Sanne dacht creatief mee en Sherrylin op het praktische vlak. Samen zijn we met stoffen in de weer gegaan en hebben we iets gevonden wat bij elkaar, maar ook bij ons past. Het gilet was niet helemaal de bedoeling, maar maakte het geheel wel helemaal af. Net anders dan verwacht.”

Tip: “Blijf bij jezelf en laat niet teveel mensen zich bemoeien met jouw bruiloft.”

De grote dag vult iedereen op zijn eigen manier in. Deze twee aanstaande bruidegoms zijn er dan ook groot voorstander van. “We hebben alles rondom onze trouwdag met een knipoog gedaan. Zo hebben we bewust voor een cabaretière als trouwambtenaar gekozen, hebben we ons vrijgezellenfeest samen én met onze vriendinnen gevierd in een wijn-escaperoom en hebben we met onze fotografe besproken dat we geen geposeerde foto’s willen. Trouwen doe je tenslotte voor en met elkaar en wij kunnen niet wachten om na 4 maanden extra wachten te kunnen zeggen dat we elkaars man zijn!”

Wil jij net als René en Gijs het liefst in maatwerk in het huwelijksbootje stappen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met onze maatwerkspecialisten of doe alvast wat inspiratie op via onze trouwpakkenpagina.

Meer trouwverhalen? Lees dan over Sebastian, die trouwde op de verjaardag van zijn verloofde of Niels, die helaas ook zijn trouwdag moest verplaatsen.

Deel dit bericht: