Selecteer een pagina
Home 5 Lifestyle 5 Striptease van de eeuw: Donkervoort GTO-JD70 Bare Naked

Striptease van de eeuw: Donkervoort GTO-JD70 Bare Naked

Laatste update: 6 augustus 2020
Donkervoort D8 GTO-JD70 Bare Naked Carbon Edition

Geluksvogels die één van de 70 exclusieve D8 GTO-JD70 sportauto’s bemachtigen, kunnen nu ook kiezen voor een nog lichtere optie. De Bare Naked versie weegt nog eens zes kilo minder dan zijn – minder naakte – voorganger.

Ter ere van de 70ste verjaardag van oprichter Joop Donkervoort werd eerder al de GTO-JD70 uitgebracht. De Bare Naked Carbon Edition (BNCE) wordt onderdeel van deze gelimiteerde oplage.

Vederlicht en super stijlvol

De Bare Naked Carbon Edition van Donkervoort zal slechts 694 kilogram wegen. Het gewichtsverschil tussen de edities zit hem in het gebruik van zichtbaar koolstofvezel, die de toekomstige eigenaar kan voorzien van een laag blanke lak of een kleuraccent. Bij deze editie is namelijk ruim 95% van de carrosseriedelen gemaakt van een koolstofvezel/kevlarweefsel, waardoor nog meer details van de auto zichtbaar zijn. Er is zelfs een Full Exposed Coloured Carbon edition, waarbij ieder carbon onderdeel volledig zichtbaar is én een kleur naar wens heeft. Zo kan iedere Donkervoort rijder zijn auto eindeloos personaliseren.

Lees meer over de jubileum sportwagen: “Moet je zien: De Donkervoort D8 GTO-JD70.”

Racemonster met meer dan 400 paardenkrachten

Met een topsnelheid van maar liefst 280 kilometer per uur, en 415 pk onder de motorkap, is deze oer-Hollandse sportwagen met recht een racemonster te noemen. Meer dan de helft van de geplande JD70 auto’s is al verkocht, waarvan sommigen als BCNE. Dit is overigens niet de eerste keer dat de autofabrikant een BNCE-variant op de markt brengt. In 2018 werd er op klantverzoek al een Bare Naked Donkervoort gemaakt. Sindsdien heeft Donkervoort diverse exemplaren afgeleverd.

Je eigen Donkervoort?

Wil jij het beste van het circuit én de openbare weg in de krachtigste Donkervoort auto tot op heden? Dan kost het je minimaal €163.636,36 (exclusief belastingen). Is dat niet voor je weggelegd? Dan kan je uiteraard ook gewoon Donkervoort aan je garderobe toevoegen. De Donkervoort Wear collectie komt namelijk tot stand met dezelfde precisie waarmee de bijzondere sportwagens gebouwd en afgewerkt worden. Voor de echte liefhebber dus!

 

Lees ook

Meer tips en inspiratie

Je koffer efficiënt inpakken? Wij geven tips!

Je koffer efficiënt inpakken? Wij geven tips!

Tel jij de dagen af tot je vakantie? Of je nu binnen de grenzen blijft of je vrije dagen in het buitenland viert, met de voorbereiding sta jij al met één been in ze zon. Zorg voor een efficiënt ingepakte koffer. Zo ben jij de vakantiestress voor. Wij delen onze...

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Je out of office is ingesteld en de camper staat al voor de deur. De vakantie is officieel begonnen! Ook wanneer je dit jaar geniet van een kampeervakantie in eigen land doe je dit natuurlijk het liefst praktisch, maar stijlvol. Met deze camping outfits maak jij...

Vaderdagcadeaus waar je papa écht mee verrast

Vaderdagcadeaus waar je papa écht mee verrast

Op 20 juni is het zover, tijd voor Vaderdag! Heb jij al een cadeau om je ouweheer in het zonnetje te zetten? Of heb je moeite met het verzinnen van een originele verrassing? Laten wij nu nét de perfecte cadeaus voor vader of opa in huis hebben. Of hij nu gaat voor...