Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/Trouwlocatie-Klein.jpg

Zo kies je de perfecte trouwlocatie Een fantastische plek om elkaar het jawoord te geven.

Trouwlocatie

Je bent verloofd, hebt het budget vastgesteld en eventueel een weddingplanner aangenomen. Dan is het nu tijd om de perfecte trouwlocatie te vinden. Gaan jullie trouwen in het gemeentehuis, de kerk of totaal ergens anders?

Het komt in Nederland steeds vaker voor: trouwen op locatie. Wanneer je trouwt op locatie voorkom je dat je gasten van hot naar her moeten reizen en je kan er de hele dag vertoeven. Zo kies je de perfecte trouwlocatie!

Wat zijn jullie wensen?

Als het goed is, hebben jullie al een begin gemaakt met het budget, de gastenlijst en de stijl van de bruiloft (zo niet, lees de blog waar we vertellen hoe je dit aan moet pakken) . Al deze zakken hebben te maken met de uiteindelijke keuze voor de trouwlocatie. Welke sfeer wensen jullie te hebben op de bruiloft? Hoe is de ligging van de locatie en wat straalt het uit? Ook is het verstandig om te kijken naar een eventuele overnachting in de buurt. Na al dat feesten tot ’s avonds laat hebben jullie geen zin om nog helemaal terug naar huis te gaan.

Wat biedt de trouwlocatie?

De ene locatie is duurder dan een andere en dat ligt aan verschillende capaciteiten van de locatie. Zoals de grootte van de locatie of de ligging. Wanneer je naar een trouwlocatie zoekt, is het handig om op de volgende dingen te letten: parkeergelegenheid, garderobe, is er catering inbegrepen en is de locatie al aangekleed of moeten jullie zelf investeren in decoratie?

De kosten van de trouwlocatie

Zoals we eerder hebben gezegd, kost een trouwlocatie veel geld. Maar waar betaal je eigenlijk voor? De ene trouwlocatie stelt een rekening op voor het diner, de ceremonie, receptie en het feest per persoon en een andere maakt een vaste rekening voor de trouwlocatie zelf. Vraag na hoeveel uren jullie mogen doorbrengen op de locatie en wat het annuleringsbeleid is. Dat is handig om te weten als jullie spontaan een andere plek hebben gevonden. Bekijk ook de horecagelegenheden van de locatie: is er een alcoholvergunning afgesloten en is er een cateraar?

Met deze tips kun jij dé perfecte locatie gaan zoeken voor jouw bruiloft. Wij vertellen je de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden tijdens de bruiloft. De trouwetiquette loopt uiteen van de kleding tot aan het feest.

Deel dit bericht: